make_sort

Fingergullsmesse innleder tiden for saueklipping.

Nå lurer du sikkert veldig på hva overskriften kommer av? Jo, det har seg nemlig slik at jeg har grublet lenge om hva som skal bli planen for nye innlegg fremover.

Planen er å følge litt med i forhold til hendelser som skjer i løpet av året. Da er det viktig å gjøre litt undersøkelser på forhånd.

Det nærmer seg september og vi har mange interessante feiringer og dager å ta av.

082818 1238 Fingergulls1

«Fingergullsmesse, 12. september, var i middelalderen en lokal Nidaros-fest feiret til minne om at en dråpe av Kristi blod kom til Kristkirken (Nidarosdomen) i 1165, sannsynligvis i en kapsel som hadde form av en fingerring (fingergull).» – https://snl.no/Fingergullsmesse

Fingergulls messe fant jeg under letingen. Som sitatet over fra snl.no viser, så var det en feiring i forbindelse hendelser i Nidarosdomen. Saueklippingen kommer vi til lengre ned.

Hendelser som skjer i september som du kan lage innhold ut av

For det er nemlig viktig å ha nok ideer til å fylle en blogg eller hjemmeside med, ny informasjon hele året skaper mer engasjement. Hendelsene kan være direkte i forbindelse med din bedrift eller i bransjen, men det finnes også muligheter til å vri offentlige feiringer til å passe din bedrift.

082818 1238 Fingergulls2

Om du driver en restaurant eller med noe innenfor mat så kan Soppens dag være et naturlig tema i september. Se her om når Soppens dag er: https://www.aktivioslo.no/hvaskjer/soppens-dag/

Videre så vil det også være egne dager for Epler, Skolemelk og Fårikål som du kan se mer om på https://www.matprat.no/artikler/tema/arets-matdager/

Vi er også så heldige å få Høstjevndøgn den 23. september. Da vil dag og natt være like lange, et skille kommer og vi innledes i en mørkere tid i Norge.

Hva med å lyse dagen opp i den mørke tiden? Selger du lys, lamper eller andre effekter som gjør dagen mer levelig i mørket er det gode muligheter for å vinkle det den veien.

Oktoberfest blir også arrangert mange steder, og den vanlige misoppfatningen om at den kun skal avholdes i Oktober kan du lese mer om på https://www.momondo.no/discover/artikkel/oktoberfest-fakta

Selve Oktoberfesten starter nemlig 16. september og varer helt til 3. oktober, så derfor kan det være mange steder som avholder mindre eller større feiringer tidligere enn oktober.

082818 1238 Fingergulls3

Jaktsesongen er også i gang for større og mindre vilt. Aktiv i Oslo har en fin oversikt her https://www.aktivioslo.no/info/jaktsesongen/

Det finnes utrolig mange dager hver måned som feires eller holdes innenfor forskjellige lag og miljøer. Du må finne dem som kan passe til din bedrift.

Koble dem så sammen med dine produkter og tjenester på en god, humoristisk eller faglig måte. Da får du relevant innhold som leserne kan engasjere seg i.

Et raskt Google søk fant frem eksemplene som er over.

Saueklipping

Videre kommer vi til tiden for Saueklipping, noe vi ikke aktivt driver med her i Make Customers, men Saueklipperdagen er også 12. september, samme dag som fingergullsmessen.

«I Nordland ble dagen mange steder også kalt Saueklipperdagen, fordi sauene skulle klippes da.» –https://snl.no/Fingergullsmesse

Lag klart innhold til hjemmesiden din for September

Så det er på tide å brette opp ermene, gjøre litt undersøkelser og lage klart innholdet for september. Det kan skape stort engasjement på sosiale medier og flere kunder som besøker din hjemmeside.

Hvilke dager har du mulighet til å bruke i innholdsmarkedsføringen din i september?

Facebook
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

På jakt etter ny hjemmeside eller nettbutikk?

Ring oss eller send e-post

Book et uforpliktende møte med oss!

Hvem
Hva
Når