make_sort

Er ikke hjemmesidene mine sikre?

Du som allerede har en nettside, enten en vanlig nettside eller nettbutikk, har vel kanskje allerede hørt noen snakke om, eller sett «ikke sikker», til venstre i nettleseren når du besøker et nettsted.

Du som kanskje er litt mer enn middels interessert i temaet jeg tar opp denne gangen, har sikkert fått med deg fagtermer som «SSL «og  «http» til «HTTPs».

Du har da også helt sikkert installert dette, så dette innlegget kan du få lov til å hoppe over, men les gjerne litt til dersom du kanskje ikke har satt deg inn i hva det betyr, både for deg som eier av siden eller besøkende på en annen side.

For deg som ikke har hørt om dette før; Jeg håper du setter av to minutter til å lese:)

111318 1433 Erikkehjemm1

SSL Sertifikater sørger for kryptering

Et «SSL» – sertifikat er noe enhver nettside, nettbutikk, eller applikasjon som håndterer personlige opplysninger om sine besøkende, bør ha.

Dette sikrer begge parter sine private opplysninger. «SSL» – sertifikatet bidrar til å etablere en sikker forbindelse som er kryptert, mellom en server(der nettsiden din er plassert) og nettleseren(Google Chrome f eks).

For å ta det på godt norsk, sertifikatet sørger for at det kun er sender og mottaker som kan se innholdet som sendes. i tilfeller der man oppgir informasjon som navn, telefon, kredittkort –  opplysninger osv., vil et «SSL» – sertifikat være med på å sikre informasjonen som sendes fra avsender til mottaker.

Sertifikatet sørger for å kryptere og sikre dataen og informasjonen. Rett og slett sørge for at våre personlige opplysninger ikke kommer på avveie.

111318 1433 Erikkehjemm2

Sikkerhet er viktig for dine kunder

Du som har, eller går med tankene om å starte nettbutikk. Hva vil være det viktigste for dine besøkende som skal handle av deg? Jo, sikkerhet.

Hvis jeg personlig besøker en nettbutikk som ikke fremviser sikkerhet i form av et «SSL» – sertifikat, er sjansen ca. 100% på at jeg snur og forlater nettstedet.

Antakeligvis mister man mange salg, dersom man ikke er påpasselig med å installere dette sertifikatet på nettsiden sin.

Neste viktige punkt, er at Google følger med på hva du gjør med tanke på slike problemstillinger.

Google, som verdens desidert største søkemotor, er opptatt av å være en sikker og relevant orientert søkemotor, og vil derfor overfor de som legger sine sider ut på Internett, være selektive i hvilke nettsteder som vil bli «fremhevet» i google søk, basert på blant annet relevans og om man har satt opp sikkerhet rundt sine sider.

Det finnes mange forskjellige «SSL» sertifikater, men for de aller fleste, men en standard nettside vil det holde med et » non-extended Validation SSL sertifikat.

Dersom du f.eks. har nettbutikk kan det være at du bør se på noen andre alternativer.

Vi i Make Customers er ikke bare opptatt av at nettsidene vi leverer skal være fine å se på og være informative, men vi ønsker også våre kunder skal kunne rangere høyest mulig på når folk googler etter gitt bransje man er i.

Vi anbefaler derfor sterkt at man får installert et «SSL» sertifikat på sin side.

En nettside skal være innbydende å se på, men like viktig; den skal være sikker for den som besøker siden.

Slike «små» detaljer er med på å få en høyere organisk rangering hos Google, men den vil også gi den besøkende en trygg opplevelse, og en høyere prosent til å handle av deg.

Noen få forkortelser helt på tampen;

«SSL» er en forkortelse for «Secure Sockets layer».

«HTTPS» er forkortelsen for «Hyper Text Transfer Protocol Secure»

Facebook
LinkedIn
Email

Innholdsfortegnelse

På jakt etter ny hjemmeside eller nettbutikk?

Ring oss eller send e-post

Book et uforpliktende møte med oss!

Hvem
Hva
Når