Har nettsiden min blitt hacket?

112718_0634_Harnettside1.jpg

Du har helt sikkert hørt om noen som har blitt «hacket». Dette er for de fleste av oss ensbetydende med noe negativt, og det er ikke så rart. Men det er variasjoner ute og går.

Mange som driver med hacking er unge, de fleste gutter men også jenter, som sitter på rommet sitt og kjeder seg.

Noen har meget god kunnskap om IT, og velger å bruke tiden sin på å finne ut om de kan komme seg gjennom «muren» som passer på nettsiden din.

Andre hacker «utgaver» jobber med å optimalisere og utfordre datasikkerheten rundt bedrifter.

Sørg for å innhente kompetanse på sikkerhet

I store systemer er det hele tiden viktig å sørge for at det ikke er sikkerhetshull som man kan komme inn via. Mange ansetter derfor folk til å jobbe med dette.

Rett og slett forsøke å rive i stykker systemene. Kriminelle organisasjoner bruker også hacking til sine udåder. Poenget så langt er at ikke ordet «hacking» kun kan assosieres med noe negativt, men de «positive hackerne» er ikke de man hører om.

Illustrasjon av en hacker.
Illustrasjon av en hacker.

Jeg kan skrive langt og lenger enn langt om temaet hacking, men jeg ønsker ikke å skremme noen med budskapet jeg vil gi ut.

Jeg tar det rett og slett opp fordi, i bransjen og segmentet vi i Make Customers jobber i, er det dessverre altfor mange som setter opp en side på vegne av bedriften sin selv, som ikke tar sikkerhet alvorlig nok.

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om SSL, men denne gangen handler det om angrep direkte på sidene dine, basert på andre «feil»:

Vi jobber ut fra den mest brukte plattformen hva nettsider i dag angår, nemlig WordPress.

Mange kan sette opp en WP-side som ser fin ut, men det stopper gjerne også der.

Det som skal til for at sidene er sikre, raske osv., blir som regel litt glemt, da ingen i utgangspunktet tenker at sidene deres kommer under et angrep fra en hacker.

Tenk sikkerhet fra dag 1

Vel, heldigvis så er også som oftest tilfellet, men samtidig er det slik at når en ny nettside kommer ut «live» under et domene, så sitter det folk rundt forbi i verden klare. De er der kun for «å teste» om du har satt opp nok sikkerhet det du har publisert.

Det høres kanskje litt rart ut, men verden er rar, ikke minst den digitale verdenen.

Alle sikkerhetstiltak tror jeg ikke du har interesse av å lese om her(slike ting burde du også ha en partner på som ordner for deg), men jeg vil nevne ett viktig område;

Enkle sikkerhetsgrep som en start

Når du skal logge deg inn på siden, står «admin» som standard. Velg noe som er spesifikt for deg, slik at du skiller deg ut fra mengden.

For mengden er lik; kom og hack min side. I neste valg er det passordet ditt. Her må du finne et passord som er vanskelig å finne ut av. Ikke bruk navnet ditt og 123 på slutten.

Det tar ikke lang tid å knekke. Bruk en blanding av små og store bokstaver, og tall. Og for din egen del; Ha et sted lokalt på din pc, eller et program, hvor du kan plassere passord og brukernavn, slik at du ikke glemmer det… veldig fort gjort:)

Illustrasjon av code og kompleksiteten.
Illustrasjon av code og kompleksiteten.

Et annet moment er at man ikke som privat bruker, ikke tenker på hosting og servere for plassering av nettsidene.

Dessverre ser vi at man litt for ofte tar det billigste valget når det kommer til valg av server, og dette kan ofte bety at serveren ikke er den du burde ha.

Serveren kan være gammel, du vet ikke om den blir «passet på» osv.

Illustrasjon av servere samlet i et rom.
Illustrasjon av servere samlet i et rom.

For vår del, som byrå, er det viktig at sikkerheten til våre kunder ivaretas.

Det er derfor vi har servere som både er spesialtilpasset og optimalisert for WordPress. De er også så sikre slik at man skal være svært kyndig for å bryte seg gjennom forsvaret som er satt opp

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hvordan skape en lønnsom hjemmeside?

Vi har satt sammen en liten ebok til deg i PDF, som du kan laste ned på knappen under. Les den og se om det er noe du kan få nytte av til din nettside!

Er hjemmesiden din mobilvennlig?

Hjemmesider for bedrift | Nettbutikker | Kursportaler | Søkemotoroptimalisering | Nettside

Make Customers 2018 - 2021 | Telefon 33 74 01 50 / 90 95 80 05 | Steinrevet 20, 3290 Stavern, Larvik Kommune, Vestfold-Telemark © All Rights Reserved. Org nr. 921 181 817